Menu

Opstart på U13

image
30. januar 2024 kl. 11:39

U13 startede i uge 2 med en yoyo-test, efterfulgt af spring og sprint test med hjælp fra vores gode samarbejdsklub, OB. Herefter blev der afholdt træningslejr i klubben for hele årgangen, hvor der blev spillet to træningskampe for Liga 1 mod Haderslev og Esbjerg, samt en enkelt for Liga 2 mod Højby.

- Vi startede ud med at lave en træningsweekend i klubben for hele årgangen, hvor vi fik trænet, spillet et par kampe og så fik drengene ellers lov til at komme hinanden lidt ved på tværs af hele årgangen med noget yoga og teambuilding i hallen. Det er bare fedt, at klubben har så gode faciliteter, at det er muligt af lave så mange forskellige aktiviteter i klubben, uden at skulle søge andre steder hen, siger Frederik Gade Hansen, U13 årgangsansvarlig/cheftræner.

I de sidste par uger har U13 drengene været nede og spille en rigtig god, og ikke mindst tæt kamp i Ådalen, hvor de taber 1-3 til OBs Liga 1 hold, samt været en tur til Horsens hvor de vinder 3-2 over AC Horsens Liga 1 hold. I weekenden deltog U13 Liga 1 i Nordic Future Cup, som vi afholdt i Marienlyst for første gang. De tabte 0-1 i en meget tæt kamp til AC Amager Academy i den indledende gruppe, der endte som vindere af det første Nordic Future Cup.
Liga 2 holdet var desuden en tur i Otterup søndag eftermiddag mod deres ditto Liga 2 hold, hvor de spiller en rigtig flot kamp og kroner det af med at hive en 2-1 sejr hjem til Marienlyst.

- Det har måske været en lidt atypisk opstart, forstået på den måde, at hvor nogle trænere måske normalt ville fokusere på en mindre og fast gruppe med fx 16-18 spillere, så har vi givet spilletid til rigtig mange spillere, både på vores Liga 1 hold, men også på vores Liga 2 hold. Jeg synes, at det er et vigtigt signal at sende til drengene, at hvis man arbejder hårdt til træning og er dygtig nok, så får man også chancen, uanset alder og størrelse.
Vi har givet spilletid til hele 22 U13 spillere, 2 U14 Future & 5 U12 spillere i 5-6 træningskampe med Liga 1 holdet.
Som ny træner vil man rigtig gerne se spillerne an og give alle en fair chance for at komme på holdet, så med tanke på hvor ”bredt” vi måske har spillet til tider, så synes jeg virkelig, at vi har gjort det rigtig godt indtil videre
.
Vi har arbejdet en del med fase 1, vores opbygningsspil og drengene begynder selv at løse det rigtig fint til tider og er godt på vej mod selv at kunne styre, hvordan vi bygger op, alt efter om modstanderen kører 9’er pres, kantpres eller noget tredje.
Vi har også arbejdet lidt med vores eget pres, herunder hvornår vi er i erobringsspil, og hvornår overgår vi til forsvarsspil
siger Frederik Gade Hansen, U13 årgangsansvarlig/cheftræner.


Frederik tilføjer:
- I vores 2 træningskampe med Liga 2-holdet er der faktisk også blevet spilletid til 17 spillere fra U13 og 9 fra U12. Det er rigtig fedt, at vi har fået vores hold 2 i Liga 2, det er nemlig et ret højt niveau. Derudover synes jeg faktisk også, at det er meget sejt, at vi samtidig tør spille så mange U12 spillere. De skal bare have kæmpe ros for at arbejde hårdt, både til træning, men også til kamp med tanke på flere af dem ikke har spillet 11 mands før. Vi har desuden spillet noget rigtig god fodbold, som også har resulteret i to sejre over to andre Liga 2 hold.

Men U13 hviler ikke på laurbærrene
Efter et hårdt og tætpakket program i starten, fortsætter U13 drengene nu med 3-4 ugentlige træningsdage og kampe i weekenden. I weekenden kommer TPI og Middelfart på besøg i BM og så venter der ellers en træningskamp mod Viborgs Liga 1 hold, inden den står på vinterferie.
Efter vinterferien venter der en intern træningskamp mod klubbens U14 hold, en kamp mod VRI som også har fået wildcard til Liga 1, inden Liga 1 og Liga 2 holdene sammen drager en tur til Aarhus for at spille mod Skødstrup, og Lyseng som er det sidste hold, der har fået wildcard til Liga 1.

- Nu kører vi ellers bare videre med træning 4 gange om ugen for Liga 1, og 3 gange om ugen for Liga 2 og så venter der en masse fede træningskampe inden, at det går løs i Liga 1 til marts. Vi er også så heldige, at vi er blevet inviteret til et elitestævne i Vejen den første weekend i marts af vores gode venner fra AFA, som har lovet os, at der kun kommer topklubber fra Danmark og Sverige. Så vi glæder os også rigtig meget til at blive matchet mod nogle af de bedste hold i Skandinavien til det stævne.

- Vi har også fået filmet alle vores kampe her i opstarten, så nu skal vi så småt i gang med at starte videomøder op med drengene hver anden uge cirka, og se om vi ikke kan lære drengene endnu mere om den måde, som vi gerne vil spille fodbold på i Boldklubben Marienlyst. Når vi kommer tilbage fra vinterferien, skal drengene også til individuelle spillersamtaler for første gang, så der sker rigtig mange nye ting for drengene, som jeg tror de glæder sig til og er med til at hjælpe deres udvikling.

Sæsonmål: Fokus på udvikling fremfor resultater
På U13 har vi i Boldklubben Marienlyst Liga 1, Liga 2 og Liga 4 kamptilbud i denne sæson, så derfor har vi snakket lidt med Frederik om målene for det næste halvår for de to bedste hold.

- Jamen der er ikke nogen tvivl om vores mål i både Liga 1 og Liga 2 er, at vi først og fremmest skal ud og blive matchet mod nogle gode hold, og så se om vi ikke kan udvikle drengene individuelt til træning, men også som gruppe når vi er til kamp. Her skal vi ud at prøve nogle af de ting, som vi laver til træning af blandt andet. Hvis vi fortsætter de gode takter fra opstarten og den gode udvikling fra efteråret til nu, så er jeg også sikker på at begge vores hold i Liga 1 og Liga 2 kan drille rigtig mange hold og få skrabet en del point sammen. Men det vigtigste for mig er stadig det udtryk, som vi kommer ud til kampene med, vi skal ligne et BM hold: Vi skal arbejde benhårdt og spille noget flot fodbold.
Hvis vi overholder vores aftaler, samt gør de ting som vi render rundt og træner 3-4 gange om ugen, så kommer vi også til at spille noget pisse fed fodbold, og så skal der nok også komme nogle gode resultater.

Stævner i ind- og udland i foråret
I Kristi Himmelfartferien 9. til 11. maj sender BM en masse hold afsted til Nør Halne Cup, her vil U13 stille med 1 hold i eliteturneringen og 1 hold i den normale turnering.

Derudover er vi i Boldklubben Marienlyst rigtig stolte af vores U13 årgang, som også skal til en stor turnering i Holland i slutningen af sæsonen, TSC International Tournament.
Her deltager nogle af verdens største hold som fx, Dortmund, Liverpool, PSG, Manchester City, Leverkusen og mange, mange flere store og fede akademier fra hele Europa.

 

Læs mere om årgangen her: https://www.b-marienlyst.dk/hold/bm-ungdom/drenge/u13/

Luk